Skal du have en god vin, der smager?

Et godt glas vin er en menneskeret – kunne man næsten sige. Det føles i hvert fald sådan, når man sidder med glasset i hånden og den skønne smag i munden. Det er næsten som at komme hjem. Roen falder på en og tankerne kommer til at kredse om noget dejligt, i stedet for alt den larm, der ellers kan fylde vore hjerner. Et godt glas vin er i hvert fald godt for sjæl og legeme. Og der er heldigvis rigtigt meget god vin at vælge i mellem.

Det er værd at prøve en vin, lavet på den skønne druesort, der hedder Zinfandel. Med en vin af druerne af sorten Zinfandel får du rigtig meget god smag i mange skønne nuancer. Druerne på klaserne af Zinfandel modner forskelligt, så der både er helt mørkeblå druer og mere rosa. Det giver smagsnoter af dyb brombær og mere lyse noter af hindbær og jordbær. Der kommer en bredte i smagen, som mærkes, når vinen lægger sig i mundhulen og ganen.

Er det en Primitivo?

Zinfandel kommer fra USA og kaldes der altid Zinfandel. Men Zinfandel har en identisk søster fra Italien, der kaldes Primitivo. Der er alligevel ofte stor forskel i smagen på de to druer, men det kommer som regel på grund af faktorer som dyrkningsmetoder, jordbeskaffenhed og andre ting. Zinfandel er en fantastisk drue, som giver store vine

Vin af druen Zinfandel fylder ofte meget i smagen. Der er, takket være den forskellige modning af druerne, et meget rigt nuanceret smagsbillede, som giver smagen stor fylde. Server Zinfandel ved 17 grader for optimal smagsoplevelse. Er det varmere i luften, så afkøl genre din Zinfandel før du skænker den op.

En populær vin

Zinfandel er en populær drue. Både til rød, hvid og rosé. Takket være den fyldige sømefulde smag, gør den sig godt i de fleste ganer. Den er saftfuld og kraftfuld og glæder ved sin farve og smag. Det er en vin, som egner sig til det meste gode mad, men som også går rigtig godt alene. En godt glas vin til en afslappet stund.