Sådan Forbereder du dit Hjem til Gæster i Corona-tiden

Det er nogle rigtigt hårde tider, nu hvor corona’en raser verden over. Vi har alle måttet tilpasse os den nye verdenssituation på mange forskellige måder, og det er selvfølgeligt noget, der er rigtigt hårdt. Det er dog samtidig opmuntrende at se, hvor gode folk er til at hjælpe hinanden, og hvordan Danmark – i det store hele – formår at stå sammen, når det virkeligt gælder.

En af de ting, som rigtigt mange af os savner, er det sociale aspekt i vores liv. Vi er sociale væsener, og vi har brug for, at have andre mennesker omkring os. Selv hvis man er den introverte type, så sætter man stadig pris på at have andre mennesker omkring sig i ny og næ. En smitsom sygdom er selvfølgeligt god grund til, at skære ned på, hvor mange mennesker vi møder i løbet af en dag. Derfor giver det fin mening, at folk arbejder hjemmefra eller er blevet hjemsendte fra deres arbejdspladser. Samtidig frarådes det at deltage i store familie-arrangementer og lignende, da det også kan sprede smitten til rigtigt mange mennesker, rigtigt hurtigt.

Men når man har siddet derhjemme og kukkeluret i månedsvis, så kan man godt begynde at blive lidt småskør. Det hjælper lidt, at man kan skrive, ringe eller lave et videoopkald med venner og familie – men det er stadig ikke helt det samme. Vi føler et behov for, at være i fysisk nærhed med andre.

Så vidt som muligt, bør man selvfølgeligt undgå, at gøre ting der øger smitterisikoen. Men hvis man følger anbefalingerne, og forbereder sig godt, så kan man nok godt have en gæst eller to i sit hjem. Det vigtige er, at man tænker ud i alle led: hvis din nabo ser 2 andre familier, der hver ser 2 andre familier og så videre, så dur det ikke. Der er stor risiko for smitte, og den vil kunne ramme mange mennesker. Men hvis I er 2-3 familier, eller vennegrupper, som udelukkende har tænkt jer at se hinanden i disse tider, så er I meget mindre udsatte.

Men hvordan forbereder du så lige dit hjem, til at have gæster i disse corona-tider? Her anbefaler jeg at stille et lille bord ved hoveddøren, som har håndsprit gel og nogle mundvisirer liggende på sig. Når dine gæster ankommer kan de så hurtigt spritte hænderne af, og tage et mundvisir på, som ikke gør det akavet at snakke med hinanden, på samme måde som et mundbind gør det.

Derefter bør du dække bordet op på en sådan måde, at der er omkring 2 meter imellem de gæster, der ikke bor sammen til hverdag. Det mindsker igen risikoen ganske betydeligt, uden at det går ud over evnen til at have en samtale. Klare aftaler med gæsterne, desinfektion og mundvisir, og noget afstand, så har du gjort hvad du kan for, at dine gæster føler sig både velkomne og sikre i dit hjem.