Hvordan du finder de rigtige handsker

Vinteren i Danmark byder både på mørke, frost, vand og forbavsende mange dage med plus grader. Men det danske vejr betyder dog stadig, at du har brug for det varme overtøj og accessories til at holde dig varm.

Vinterjakke, sko og halstørklæde er godt at have. Men fingrene skal også holdes varme, og her gælder det selvfølgelig om have et par gode handsker.

Find et par tips til hvordan du finder de rigtige handsker, der både kan være varme, funktionelle og i godt design.

Design

Der findes en del forskellige typer af handsker til kvinder, mænd og børn. Den klassiske læderhandske er ofte det design, som mange voksne ønsker.

Du finder mange lækre brands indenfor accessories. Her er Rockl, Paul Smith eller Lagerfeld i den høje prisklasse, hvor det danske designer brand Samsøe Samsøe skaber samme stilrene design, men i lavere prisklasse. Samsøe Samsøe giver dig god kvalitet i materiale og design, som også går igen med deres stofhandsker.

Du skal selvfølgelig vælge model af handske, som også skal passe til formålet. Læderhandsker er ikke gode til skituren eller andet outdoor aktivitet. Helt ligesom skihandskerne ikke tager sig godt ud med city looket.

Hvis du har tendens til at fryse meget, kan en del læderhandsker måske også være den forkerte model. Her kan en tommelfinger model være bedre velegnet end fingre modellen.

Varme

Hvis du er kuldeskær, skal du selvfølgelig prioriterer dette først. Tommelfingeren kan lettere holde dine fingre og hænder varme. Men foret i handsker der ofte er i uld, dun eller primaloft, findes også i mange fingre handsker.

Pasform

En god handske skal sidde, så der er plads og du kan bøje fingrene. En normal pasform giver en handske, der hverken er for lille eller stor. Hvis handsken er for stor, vil den være særlig funktionel. Og hvis handsken er for lille, er der ikke plads til opvarmning og du vil derved hurtigt komme til at fryse hænderne.

Find den rigtige størrelse

Størrelsen på din hånd er selvfølgelig afgørende for at vælge handske. Du måler din hånd ved at samle fingrene, hvor tommeltotten peges væk så hånden laver et L.

Mål håndens bredde på det bredeste sted af oversiden(mål ikke tommelfinger). Det målte i centimeter er din handskestørrelse.