Sådan Støtter du Dit Barns Interesse i Sport og Idræt

Det er en hård opgave, at være en god forælder: der er så mange ting man skal tage sig af, og det kan være svært at overskue det hele. Et godt trick i den sammenhæng er, at finde nogle gode allierede, der kan hjælpe med at løfte nogle af de tunge opgaver. En god barnepige, der deler jeres værdier og forstår, hvordan I gerne vil have jeres børn opdraget, kan eksempelvis gøre en verden til forskel. At vælge den rigtige skole, med lærer der ligeledes ser verden på samme måde som jer, kan også være en enorm stor hjælp. Helt grundlæggende bør I sørge for, at det miljø og de mennesker, jeres barn kommer i kontakt med, er støttende i forhold til opdragelsen. På den måde bliver jeres opdragelse ikke modarbejdet af andre faktorer, men derimod støttet.

Det gør selvfølgeligt ikke, at du helt kan lægge forælder-rollen fra dig. Miljøet kan ikke stå alene: du er nødt til at sætte skub i tingene selv. Du kan se det som at plante et frø i en næringsrig jord: uanset hvor god jorden er, så er der ikke noget der gror, hvis ikke du lægger frøet.

Som forælder vil du eksempelvis gerne have, at dit barn har en sund livsstil. Børn har rigtigt godt af at røre sig, og hvis de får en masse motion vil det have positive effekter på både deres fysiske og mentale helbred. Det er også noget der kan give dem gode vaner, som vil støtte dem hele livet. Vi kan ikke bare fortælle vores børn at de skal dyrke sport: det er ikke en særlig effektiv måde at få det til at ske på. Nogle børn bliver stædige og trodsige, hvis deres forældre konstant giver dem kommandoer. Det er da også til at forstå – hvordan har du det selv med, at blive kommanderet rundt?

Man bør derfor i stedet arbejde på, at skabe de rigtige rammer for de sunde aktiviteter. Sørg for at dit barn naturligt udvikler en interesse omkring de sunde vaner, og at de er i et miljø der kan kultivere denne nysgerrighed og energi.

Der findes rigtigt mange forskellige idræts tasker til børn, og det er et rigtigt godt sted at starte. Vælg en taske, som dit barn naturligt vil finde interessant. Hvis dit barn eksempelvis elsker superhelte, så køb en idrætstaske med superhelte på. Nu forbinder barnet idrætstasken med noget positivt – og det kan let smitte af på den fysiske aktivitet, de laver i skolen, hvor idrætstasken jo indgår.

Du kan gøre det samme ved at købe det rette sportstøj til dit barn, og ved at skabe et miljø omkring barnet, hvor fysisk aktivitet er både sjovt og normalt. Du bør også sørge for selv at være et godt eksempel, og selv deltage i forskellige former for sport og fysisk aktivitet.