Kreative Mennesker Trives med Kreativ Indretning

Vidste du, at nogle af de klogeste mennesker der nogensinde har eksisteret, nød at gå langt turer? Det kan der selvfølgeligt være mange grunde til, men en af de faktorer jeg tror har været rigtigt vigtige er, at de har fået sig en masse nye indtryk. De tanker vi får inde i hovedet er nemlig ofte produkter af de ting vi ser omkring os. Hvis vi hele tiden sidder og stirrer ind i en hvid væg, eller på et tomt stykke papir, så er der ikke rigtigt noget at lade sig inspirere af. Kreativt arbejde kræver at vi får de helt rigtige udtryk som giver os de der pludselige aha-øjeblikke, der ender ud i noget smukt og helt unikt.

Det er dog ikke rigtigt praktisk nu om dage, at være nødt til at gå en tur ude i det fri, for at få de kreative tanker i spil. Der er mange måneder på året hvor det danske vejr ikke rigtigt er fristende at bevæge sig ud i. Selv om sommeren kan det dog også være et irriterende brud. Hvis man passer sine børn derhjemme, så er det ikke bare at springe i skoene og komme afsted – det er noget af en opgave, at skulle have alle klædt på og klar til en gåtur, bare så mor eller far kan få en god idé.

Arbejder man kreativt på en arbejdsplads så er det endnu mere besværligt. Hvis man hele tiden er ude at gå turer, så kan det hurtigt blive tolket som at man ikke arbejder. Alt for mange chefer (og kolleger) har desværre den gammeldags idé om, at arbejde kun er noget der sker, når man sidder i sin stol og ”laver noget”. Man kan selvfølgeligt prøve at overbevise dem om, at kreativt arbejde altså fungerer på en lidt anden måde, men det er typisk op ad bakke.

Det bedste vi kan gøre er derfor at skabe de rigtige indtryk indenfor. Hvis vi er omgivet af de rigtige møbler og genstande, så kan vi løbende finde inspiration i vores omgivelser, også selvom vi ikke kan komme ud i det fri. Det er både noget der kan gøres derhjemme og på en eventuel arbejdsplads.

Personligt kan jeg rigtigt godt lide at finde inspiration i dansk design. Det er derfor jeg har en stor louis poulsen lampe hængende derhjemme, og har overbevist min chef om, at der også skal stå en PH bordlampe på mit bord på arbejdspladsen.

Kunst er selvfølgeligt også altid velkomment, og jo mere abstrakt det er jo bedre. Abstrakt kunst er nemlig noget der er op til fortolkning: og hvad vi ser kan ændre sig hver gang vi går forbi. På den måde får vi hele tiden nye og spændende indtryk der sætter tankerne i gang, og kan føre til kreative geni-streger.